hjälp med trädfällning

Vi har behövt lite extern hjälp med trädfällning vid våra byggen

Att fälla träd är något som man inte ska göra själv då det faktiskt kan leda till att man skadar både egendom och människor i trädets omgivning. För det är som så att om man inte vet vad det är man sysslar med så kan det sluta illa. Därför ska man alltid ta in en expert på trädfällning så att man inte riskerar att något går fel.

När vi har behövt fälla träd vid byggen så har vi använt oss utav Arboristerna i Stockholm. De är experter vad gäller allt med trädvård och skötte trädfällningen exemplariskt. Vi behövde inte ta hand om någonting efter fällningen heller vilket var skönt. Då vi redan har tillräckligt mycket att tänka på vid byggen. Kika gärna in deras hemsida för mer information om deras tjänster.

Beroende på vart någonstans trädet står så kan det nämligen krävas olika tekniker för att genomföra en ordentlig trädfällning. Om trädet står illa till och i närheten av ett hus så kan man behöva fälla trädet i sektioner. Det kan faktiskt vara något som man verkligen behöver en expert för.

Det kan vara så att man även behöver fälla trädet med hjälp av specialutrustning. Det gäller framförallt om trädet måste fällas sektionsvis.

Hur går en trädfällning till?

Beroende på vart någonstans trädet står kan det krävas att man faktiskt har en del utrustning. Då det ofta gäller att fälla ett träd i närheten av en egendom så kan det då krävas en kran. Detta för att hålla uppe sektionerna medans man fäller trädet.

För om man inte delar upp trädet i sektioner kan det sluta med att trädet faller fel. Då kan det leda till stora skador. Även om det ofta går att undkomma ett fallande träd så kan hus och annan egendom bli skadade.

Det är inte så kul att se ett träd som fallit rakt på ens nya bil.

Därför ska man alltid ta in en expert på trädfällning om man behöver fälla ett träd i ett tätbebyggt område. På det sättet slipper man att man råkar skada någon eller något i omgivningen. Det kan också vara ett krav. Beroende på vart trädet står kan det finnas lagar och regler som reglerar detta.

Men oftast när det är i en urban miljö som en trädfällning ska ske så krävs det att trädet fälls i sektioner.

Hitta företag som fäller träd

Att hitta företag som specialiserat sig på att fälla träd är inte svårt i dagens moderna samhälle. Det kräver bara en enkel internetsökning för att hitta ett sådant företag. Om man känner någon som behövt fälla ett träd kan man alltid höra med dem om vad de tyckte om företaget de anlitade.

För de flesta av oss är helt enkelt inte kompetenta nog att fälla ett träd i en urban miljö själva. Därför ska man helst inte ens försöka sig på det. Då det kan sluta väldigt illa.

Att tänka på när det gäller trädfällning

Något man måste tänka på är att man beroende på vart trädet står kan behöva tillåtelse om trädet står på två tomtar samtidigt. Det kan också krävas att man tar in en expert eller att man behöver tillåtelse från en förening.

Det beror helt och hållet på vart någonstans trädet står någonstans. Därför ska man alltid undersöka sådana saker innan man tar kontakt med ett företag som ska utföra trädfällningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*